صينية البطاطس على الطريقة المصرية


بالرغم من أننا مازلنا في فصل الصيف، ومازال الجو حاراً في مصر، إلا أني اشتقت لوجبة ساخنة أشعر بالراحة بعد تناولها. وبالنسبة لي، هذه الوجبة هي البطاطس. فالبطاطس من الأكلات المحببة لي مهما كانت طريقة إعدادها!

هذه الوصفة مستوحاة من وصفة تعلمتها من والدة ماري، آمال سويحة. ولكني أضفت إليها بعض التغييرات. وهي من الوصفات المفيدة لكم إن كنتم تحاولون خسارة بعضاً من وزنكم. فهي من الوجبات الغنية بالمغذيات التي تمنحكم شعوراً بالشبع، والأهم أنها قليلة الدهون والسعرات الحرارية.

المقادير التالية تكفي ٤ – ٦ أشخاص.

المقادير:

  • ٤ حبات بطاطس متوسطة الحجم – مقطعة على هيئة شرائح
  • ٤ حبات طماطم صغيرة – مقطعة على هيئة شرائح
  • بصلة كبيرة – مقطعة على هيئة شرائح
  • ١ لتر من شوربة الخضروات (أو لتر ماء مضاف إليه ٢ مكعب من مرقة الخضروات)
  • ١ حبة فلفل أخضر كبيرة – مقطعة على هيئة شرائح
  • ملعقة صغيرة قرفة
  • ملعقة صغيرة من بذور الكتان المطحونة (هذا المكون اختياري، ولكنه يجعل وجبتكم غنية بـ “أوميجا ٣” !!!)
  • ٣ فصوص ثوم مفرومين
  • ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
  • ملعقة كبيرة من معجون الطماطم

طريقة الإعداد:

١. نبدأ بتسخين الفرن على درجة ٧ (٢٢٠ درجة مئوية أو ٤٢٥ درجة فهرنهايت).

٢. ثم نقطع الخضروات.

٣. ثم نقوم بتسخين شوربة الخضروات (أو نضيف مكعبي مرقة الخضروات إلى لتر الماء). ونضيف القرفة، وبذور الكتان، ومعجون الطماطم، والفلفل الأسود. ونترك هذا الخليط على نار هادئة حتى نقوم بإعداد الصينية.

٤. بعد ذلك نبدأ في إعداد الصينية بوضع الخضروات على هيئة طبقات بحيث تحتوي كل طبقة على جميع الأنواع.

٥. ثم نصب خليط الشوربة الدافئ الذي أعددناه في الصينية بحيث يغطي الخضروات تماماً.

٦. تُترك الصينية في الفرن لمدة ٤٥ دقيقة أو ساعة، أو إلى أن نتأكد من نضج البطاطس.

صينية البطاطس على الطريقة المصرية

صينية البطاطس على الطريقة المصرية

تُقدم مع الأرز.

كيف تحبون تناول البطاطس؟ شاركونا بطرق إعداد البطاطس المفضلة لديكم!

Advertisements

24 responses to “صينية البطاطس على الطريقة المصرية

  1. ممتاز بارك الله فيكي

  2. مش حلوة

  3. غير معروف

    بارك الله فيكَ

  4. مين قال ان دى صينيه بطاطس على الطريقة المصريه مش كده خالص وبعدين دى طريقة مش حلوة

  5. هى مش حلوة خالص خالص

  6. الوصفة حلوة وهادية تعتبر نى فى نى عشان حرقان المعدة

  7. غريبا جدن لدرجة القرف

  8. معفنة

  9. اشكر الي يقول علاهة حلوة
    والي يقول علهة وحشة ورينا شترتك انتة

  10. هى طريقه جميله وسهله وسريعه وفى نفس الوقت لذيذه

    تسلم ايدك

  11. مش جديدة عادى خااااااااااااالص

  12. شروق الشمسش واللة سهلة خالص وسريعة تسلم ايدك

  13. شكرا على الطريقة دى فى طريقة تانية بس الطريقة دى جميلة هجربها ويا رب تكون حلوة وشكرا جزيلا

  14. جميله تسلم ايديكى

  15. دي طاوه مش بطاطس

  16. طيب ممكن طريقة صنية البطاطس بالكبد والقوانس المصرية ا

  17. =D

  18. Ww

  19. الاكل خطيرة بس انا عندى سؤال احط ملح فى الشوربه ولا لا

  20. انا بعملها كده تقريبا

  21. شكرا تسلم ايدك انا بعملها دلوقتى وان شاء الله تعجب امى وأبويا والمدام،،،ربنا يستر وأعرف اظبطها بقى

  22. هي دي بطاطس مش كده خالص

اترك رد

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   / تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google+. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s